Сумський обласний краєзнавчий музей

Опис:

Розташований музей в будівлі колишньої Земської управи 1886 року побудови, напроти різьбленої Альтанки в парку ім. Харитоненко. Будівля має статус пам'ятника історії і архітектури та вважається одним з найяскравіших споруд міста. Побудовано в кінці XIX століття за проектом архітектора Карла Густавовича Шольца.

Земську управу відвідували в різні роки А. Купрін і В. Короленко. У 1905 році тут розмішалися друкарня і редакції перших сумських газет.

Сумський краєзнавчий музей був заснований в 1920 році і спочатку називався художньо-історичним. Після того як через 19 років художня колекція перейшла до художнього музею, на основі етнографічної, історичної, природної і археологічної колекцій був створений краєзнавчий музей. Засновником і першим директором музейного закладу був український художник, поет і громадський діяч Н. Онацький.

На сьогоднішній день в фондах музею зберігається понад 44 тис. Експонатів. В експозиції представлені предмети з археологічних розкопок ранньослов'янських та давньоруських пам'яток, рідкісні матеріали з історії та природи Сумщини.

У виставково-презентаційному залі музею регулярно проводяться презентації нових друкованих видань, виставки з власних фондів музею та зборів інших установ, приватних осіб. Традиційними стали виставки робіт українських та зарубіжних фотохудожників.

Музей також має відділ - будинок-музей А.П. Чехова в м.Суми та постійно діючу експозицію «П.І. Чайковський і Україна »в смт Низи Сумського району.

Страница в каталоге предприятий: Сумский областной краеведческий музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Сумах

Інші пам'ятки поруч: