Чернігівський обласний художній музей

Опис:

Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана розташований в історичній частині міста, на Чернігівському валу.

Заснований в 1983, розміщується в будівлі колишньої жіночої гімназії. Сама будівля була побудована в 1899 році. На будинку встановлено меморіальну, посвящеённая революціонерки Софії Соколовської, яка вчилася в цій гімназії.

Передбачається, що колекцію почав збирати Ігнатій Галаган, який був соратником Мазепи, а в подальшому перейшов на бік Петра I. Поповнювалася музейна колекція нащадками Галагана, зокрема відомим державним діячем Григорієм Павловичем Ґалаґаном.

Колекція музею налічує понад 16000 музейних предметів, серед яких твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва від 16 століття і до сьогоднішнього дня, включаючи іконописну спадщину часів українського бароко, народні картини «Козак-Мамай», полотна голландських, фламандських, французьких, італійських художників.

На окрему увагу заслуговує самобутня колекція народної іграшки, яка налічує понад 350 експонатів з дерева, глини, соломи та тіста, і є яскравим проявом національної культури.

Крім того, в будівлі розташований Музей сучасного мистецтва Пласт-Арт

Також в розпорядженні Чернігівського художнього музею знаходиться пам'ятник архітектури XVII століття - будинок полкової канцелярії Якова Лизогуба.

Страница в каталоге предприятий: Черниговский областной художественный музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернігові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: