Музей сучасного мистецтва Пласт-Арт

Опис:

Музей сучасного мистецтва Пласт-Арт - це культурно-мистецький центр і функціонує, як недержавна організація. До його складу входять художники, дизайнери, мистецтвознавці, журналісти, культурологи, співробітники музеїв і освітніх установ. Засновником музею є - художник Борис Дєдов, член Національної Спілки художник, заслужений діяч мистецтв України.

Чернігівська міська громадська організація "Пласт-Арт" заснована 8 жовтня 1998 року на базі художньої галереї "Пласт-Арт", яка веде свою діяльність з 1994 року. Музей став одним з перших музеїв сучасного мистецтва в Україні.

У музеї функціонують сучасно обладнаних 7 виставкових залів, де проводяться різні виставки, ярмарки, семінари, симпозіуми, фестивалі. За 17 років реалізовано близько 150 мистецьких проектів.

Мета музею - об'єднання зусиль творчої інтелігенції та молоді для сприяння розвитку мистецтва та арт-ринку України, ознайомлення чернігівського глядача з сучасними художніми тенденціями.

Естетична концепція музею об'єднує художників, що відтворюють архетипи української ментальності в сучасних художніх образах. Особливого значення набувають традиції поліських образотворчого мистецтва - естетика "зачарованої Десни", просочена романтичним символізмом і мрійливо дивиною.

В даний час в музеї постійно виставлено близько 600 робіт різного стилю, жанру, а також представлено понад 80 художників Чернігова та Чернігівської області. Є роботи майстрів пензля з Росії, Польщі, Білорусі, Швеції, а також представлені народні художники України - Віктор Сидоренко, Віктор Ковтун, Василь Лопата, Анатолій Гайдамака, Феодосій Гуменюк (останні троє - лауреати державної премії ім. Т.Г.Шевченка). Представлено також творчість Ольги Петрової, Леоніда Берната, Олександра Дубовика, Ольги Соловйової, Олега Ясенева, Володимира Іванова-Ахметова, Олексія Кулакова, Наталії Папірня, Зої Лерман.

Періодично в музеї влаштовуються виставки художників, які тільки дебютували зі своїми роботами. Але не тільки роботи новачків знаходять тут підтримку: часто проводяться виставки робіт майстрів, які вже здобули собі славу як на просторах України, так і за кордоном.

Одна з родзинок музею - це зібрання ескізів монументальних творів «доперестроечного» періоду (в основному 60-х - 90-х років). Це ескізи розписів, вітражів, керамічних панно. Ескізи виставлені на окремих стендах. Також тут є колекція реалістичного мистецтва.

Одним з напрямків роботи музею є надання послуг з реставрації картин.

Страница в каталоге предприятий: Музей современного искусства Пласт-Арт

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернігові

Інші пам'ятки поруч: