Гаряче джерело Чокрак

Опис:

Гаряче джерело Чокрак - термальне джерело на Арабатській стрілці, розташований за селом Стрілкове.

Багато хто їде на Арабатську стрілку, що б оздоровитися і скупатися в цілющих термальних водах. Зробити це можна у відкритому гарячому джерелі в Щасливцево, водолікарні "Гаряче Джерело" в Генгоркі або в найвіддаленішому селі Арабатки - Стрілкове. Місцевий гаряче джерело, який жителі називають "Чокрак" (в перекладі з кримсько-татарського, означає "джерело") розташований на березі знаменитого озера Сиваш і поруч з Гліцериновим озером.

Вода в гарячому джерелі Стрілкового за своїми властивостями така ж, як і в інших термалах Арабатської стрілки: високої мінералізації, з підвищеним вмістом йодо-бромних, натрієвих і соляних сполук. Вона має безліч лікувальних властивостей. Вода з гарячого джерела позитивно впливає на хвороби нервової системи, опрно-рухового апарату, видільних систем і гінекологічних захворювань. Біля витоку джерела, температура води досягає 70-80 градусів, а в басейні, порядку 37-40 градусів. Тому, з термальними ваннами потрібно бути обережним тим, у кого є проблеми з серцево-судинною системою, та й здоровим людям рекомендується робити перерви при прийнятті ванн і сидіти в теплій воді не довше 15-20 хвилин.

Відпочити від гарячої води можна занурившись у прохолодне Гліцеринове озеро, яке також має лікувальні властивості, або обмазалися грязями солоного Сиваського озера.

У серпні 2020 року в районі гарячого джерела в Стрілковому і Гліцірінового озера відкрили Бальнеологічний комплекс "Арабатська терми".

Страница в каталоге предприятий: Комплекс "Арабатские термы"

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири на Арабатській стрілці

Інші пам'ятки поруч: