Гліцеринове озеро

Опис:

Гліцеринове озеро - ще одне природне джерело, яке із задоволенням відвідують ті, хто приїхав відпочити на Арабатську стрілку.

Знаходиться озеро недалеко від с. Стрілкове, поруч з гарячим джерелом "Чокрак" та озером Сіваш. За своїм впливом вода в гліцеринового озері схожа на воду з гарячих джерел, однак купання тут більше сподобається тим, хто не виносить високих температур. У гліцеринового озері завжди прохолодна вода, на 2-3 градуси нижче, ніж в Азовському морі в цей час.

Не дивлячись на назву, гліцерину в озері немає, проте назвали його так, тому що шкіра після купання тут покривається легкою маслянистою плівкою, яка утримує вологу. Є припущення, що вся справа у високій мінералізації води. Інші припускають, що справа в легких фракціях нафти, розчинених у воді озера. У будь-якому випадку - це відмінне місце, щоб зарядитися бадьорістю і омолодитися. Що б ефект зволоження був найбільш відчутний, рекомендують після купання не витиратися рушником, а просто обсохнути на сонці та не приймати душ протягом двох годин після купання в озері.

У серпні 2020 року в районі Гліцірінового озера і гарячого джерела в Стрілковому відкрили Бальнеологічний комплекс "Арабатська терми".

Страница в каталоге предприятий: Комплекс "Арабатские термы"

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири на Арабатській стрілці

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: