Гаряче джерело в Щасливцеве

Опис:

Гаряче джерело в Щасливцеве - відмінне місце для отиха і оздоровлення. Також він відомий під назвою "Свердловина №25". Розташоване джерело поряд з курортним селом Щасливцеве, Арабатської стрілки, недалеко від Солоного озера.

Наприкінці літа 2021 року джерело було перенесено трохи ближче до моря, зараз його територія повністю огороджена, входи в термальні басейни облаштовані сходами, а поряд є роздягальні, камери схову, душові навіси від сонця і точка продажу напоїв та косметичних товарів. Всього на території оновленого комплексу під назвою "Територія здоров'я" п'ять басейнів, 4 з них із термальною водою різної температури та один басейн із прісною прохолодною водою. Вхід на територію комплексу гарячих джерел у Щасливцевому платний (серпень 2021 року ціна входу – 20 грн з особи), але з 6 до 8 ранку можна пройти безкоштовно. Працює комплекс гарячих джерел до півночі. Графік та ціни можуть змінюватися.

Цілий рік із надр землі б'є гаряча, 60-70 градусів, вода, насичена корисними мінералами. Глибина басейнів невелика, місцями сягає 1 метра. Дану воду класифікують як йодо-бромну та хлоридо-натрієву. Купання тут благотворно впливає різні захворювання шкірних покровів, опорно-рухового апарату, нервової системи, сечовидільної системи та гінекологічних хворобах.

До Азовського моря тут рукою подати! Так що можна поєднувати купання в басейні гарячого джерела і відкритому морі. Також на Арабатській стрілці є ще два гарячих джерела: в Генгорці та в Стрілковому.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири на Арабатській стрілці

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: