Дама з парасолькою

Опис:

Дама з парасолькою в Сумах - ще одна цікава контактна скульптура міста. Скульптура була встановлена ​​в 2012 році, поряд з муніципальною галереєю. Однак в 2016 році Даму з парасолькою перенесли в Покровці парк, ближче до фонтану.

Над створенням скульптури працював харківський скульптор Ельданіз Гурбанов. Він трохи змінив початковий ескіз скульптури, додавши дамі невеликий округлий животик. Такі зміни прокоментував головний архітектор міста Володимир Биков: «Під час роботи над цією скульптурою, у подружжя учасника і у моєї, народилися діти. І в пам'ять про ці події, Дама з парасолькою теж знайшла свій маленький животик ».

За час свого існування скульптура не раз ставала жертвою вандалів - невідомі викрадали парасольку у дами. Але кожен раз місто в короткі терміни виготовляв новий парасольку для скульптури.

У Сумах дуже багато різних контактних скульптур, до яких люблять приходити і фотографуватися місцеві жителі і туристи міста. Серед них особливою популярністю пользуюітся: пам'ятник цукру, пам'ятник ласунам, пам'ятник Чехову і пам'ятник веселому сумчанину.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Сумах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: