Памятник цукру

Опис:

Пам'ятник цукру-рафінаду встановлений на Покровській площі з нагоди святкування 355-річчя заснування міста (в 2010 році), він присвячений цукрового справі, завдяки якому місто досягло процвітання в XIX столітті. Саме тоді цукрозаводчик Іван Харитоненко створив цілу галузь цукрової промисловості, продукцію якої поставляв навіть в сусідні країни. За гроші, отримані від продажу цукру, він розвивав місто і був щедрим меценатом.

Ідея створення пам'ятника належить міському голові Г. Мінаєва, який був натхненний відвідуванням Курська, де побачив пам'ятник яблуку-Антонівці.

Скульптори пам'ятника цукру - В. Довголюк і А. Шевченко.

Пам'ятник заввишки сягає 2,4 метрів. Монумент має форму куба з цукру-рафінаду (такий вид продукт придбав в XIX столітті) з відсутніми шматочками, за якими можна легко піднятися наверх і стати на чолі постаменту. Таким чином, автори пам'ятки підносять значимість людської праці, а пам'ятник символізує достаток, прибуток, стабільність; вершина пам'ятника позначає високий статус людини, який, завдяки своїй праці, розвиває і звеличує місто, слідуючи девізу Харитоненків «Працею звеличує».

Також недалеко від цього пам'ятника в 2010 році був встановлений ще один цікавий монумент на честь Харитоненків - Пам'ятник Ласунам по Воскресенської вулиці.

Поруч з пам'ятником Цукру розташований готель Reikartz, який пропонує номери кількох категорій. У вартість номера входить: сніданок «шведський стіл», Wi-Fi, парковка. На 4 поверсі готелю розташовується оновлений конференц-блок, який складається з 2-х конференц-залів місткістю до 100 і до 50 чоловік.

Страница в каталоге гостиниц: Reikartz Сумы

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Сумах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: