Фонтан Європейський

Опис:

Фонтан Європейський розташований на вулиці Героїв Сумщини, в на однойменній площі. Нижче по цій же вулиці знаходиться ще один відомий фонтан міста - Фонтан Садко.

До реконструкції (2013 рік) Фонтан Європейський називався фонтан Дружби народів. Фонтан Європейський став своєрідним символом вступу країни в Європейський Союз.

Це дуже красиве і оригінальна споруда - на гранітному постаменті залізні труби, спрямовані вгору, тримають круглу конструкцію, яка символізує прапор Євросоюзу (золоті зірки на блакитному тлі). У центрі кола - герб міста. Трохи нижче знаходиться своєрідна залізна стрічка, яка «в'ється» навколо маленьких трубок, і на якій викарбувано напис золотими літерами. Сам фонтан є басейн зі стелою в центрі і трьома зацементувати вертикально трубами, вершини яких вінчають півкільця з назвами міст, які є побратимами Сум: Целле (Німеччина), Враца (Болгарія), Курськ і Северодвинск (Росія), Гожув-Великопольський (Польща ). У планах на найближчий час приєднати до числа міст-побратимів Сум ще і місто Люблін (Польща). У проекті - доповнити площа перед фонтаном автентичними «куточками», присвяченими містах-партнерам Сум.

Навколо фонтану покладено красива тротуарна плитка, бордюр фонтану викладений гранітом. Вечірньої пори фонтан красиво висвітлюється.

Поруч з пам'яткою знаходиться Готель «Воскресенський», в двох кроках від якого розташовується дитячий парк «Казка» та кінотеатр «Дружба», а також протікає річка Стрілка. 

Страница в каталоге гостиниц: Гостиница ”Воскресенский”

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Сумах

Інші пам'ятки поруч: