Фонтан Садко

Опис:

Каскадний багатоярусний фонтан Садко - один із символів міста Суми, присвячений билинному герою Садко - купцеві і гусляр, що зумів перехитрити морського царя і врятуватися з полону.

Був побудований в 1985 році на площі перед мостом через річку Псел. Спочатку фонтан з 4 каскадів був відкритий без скульптури Садко, трохи пізніше верхній каскад прикрасила бронзова скульптура билинного героя з гуслями в оточенні русалок, виготовлена ​​ще в 1975 році київським скульптором Євгеном Куликовим для куточка казкових героїв на Покровській площі.

Реконструйовано в 2010 році. Замість старих мармурових плит фонтан був обкладений червоним гранітом з чорними вкрапленнями, також встановили нову систему підсвічування фонтану в темний час доби.

Навколо фонтану розташовані лавки, а з верхнього майданчика відкривається панорама Харківської вулиці. Поруч з фонтаном знаходиться будівля XIX століття, колишня жіноча гімназія (сьогодні - Українська академія банківської справи). Через дорогу - парк ім. Харитоненко із знаменитою Альтанкою.

Поруч з пам'яткою розташований Готель Reikartz, який пропонує своїм гостям 75 номерів кількох категорій. У вартість номера входить: сніданок «шведський стіл», Wi-Fi, парковка. В кожному номері: ванна кімната, фен, великі ліжка, робочий стіл, телевізор із супутниковим ТБ, міні-бар, телефон, кондиціонер (не у всіх номерах). На 4 поверсі готелю розташовані 2 конференц-зали місткістю до 100 і до 50 чоловік.

Страница в каталоге гостиниц: Reikartz Сумы

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Сумах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: