Скала-Подільський замок

Опис:

Скала-Подільський замок рапсоложен в с. Скала- Подільська Тернопільської області, поряд з національним заповідником Подільські Товтри.

На думку дослідників, спочатку на цьому місці був дерев'яний замок. Кам'яна споруда була побудована в 1370х роках литовським князем Коріатовичів. Скала-Подільський замокбил побудований як фортифікаційна споруда, природний захист його стін з трьох сторін забезпечувалася річкою Збруч, з обривистими скелястими берегами. Замок часто страждав від нашестя турків і татар, проте його потужне укріплення витримувало будь-які атаки.

Кожен наступний власник робив оборонну потужність будови ще більш потужної: був викопаний рів в водою перед четвертою, що не виходить на річку, укріплені стіни. Однак до 18 століття через часту зміну власників і нападів ворогів замок і споруди занепали і втратили колишню міць.

Зараз від Скала-Подільського замку залишилися тільки деякі фрагменти колись великої споруди. Вціліли чотириярусна порохова вежа, частина оборонних стін, руїни вежі над Збручем та залишки палацу із залишками кам'яного орнаменту.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Чорткові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: