Парк Перемоги

Опис:

Парк Перемоги був створений до 30-річчя закінчення Другої світової війни і перемоги Радянського Союзу у війні з Німеччиною в 1975 році. Його площа становить 23 га. Він розташований в південно-західній частині міста Черкаси.

Кілька пам'ятників (серед них гармата 2003 року і танк) в парку присвячені бійцям 254 стрілецької дивізії, які визволяли Черкаси від німецької окупації в 1943 році. Також встановлено літак Су-7БКЛ - пам'ятник подвигу 8-й Черкаської гвардійської бомбардувальної дивізії.

Парку був створений зусиллями групи черкаських фахівців на чолі з головним архітектором міста В. М. Холковський і головним архітектором області А. С. Ренькас, архітектором парку І. Щербина і групою видатних дендрологів на чолі з Е. Д. Смирновим.

Сам парк являє собою тінисті алеї в поєднанні з каскадом ставків і фонтанами. На території знаходяться кілька дитячих атракціонів, Поляна казок, а також зоопарк, який рясніє розмаїттям тварин і станція Юних натуралістів.

Поруч з парком розташована Готель Нива, яка пропонує гостям 60 номерів з усім необхідним, а також конференц-зал та банкетний зал, камера схову, кафе-бар, парковку.

Страница в каталоге предприятий: Парк Победы

Страница в каталоге гостиниц: Гостиница Нива

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Інші пам'ятки поруч: