Черкаський міський зоопарк

Опис:

Черкаський міський зоопарк загальнодержавного значення був організований в 1979 році, на території Парку Перемоги, на базі зоокуточка станції юних натуралістів, його територія становила 3,7 гектара. До моменту відкриття колекція налічувала 86 видів тварин.

При формуванні видового складу зоопарку перевага віддається тваринам невеликого розміру, для яких на обмеженій площі можна створити оптимальні умови для утримання, розмноження і експонування в зв'язку з невеликою територією самого зоопарку. Звідси і обумовлена ​​спеціалізація зоопарку - тварини тераріумной групи і тварини лісової і лісостепової зон фауни України.

Зараз площа зоопарку становить 4,37 га. На сьогодні колекція зоопарку налічує понад 270 видів тварин з різних куточків планети. На території зоопарку працюють такі комплекси «Мадагаскар», «Земля ведмедів і вовків», «Акватераріум», «Папуги», «Експозиція пеліканів» і ін.

На його території знаходяться:

- тераріум з великою кількістю павукоподібних і плазунів: варанів, хамелеонів, черепах, різних змій, скорпіонів і павуків-птахоїдів (черкаський зоопарк - єдиний державний зоопарк в Україні, який містить отруйних змій);

- вольєри для мавп і приматів;

- копитний ряд (олені, зубри, козулі, лані);

- фазанарій;

- павільйон папуг;

- ставок з водоплавними птахами: Крижень, казарками, гусьми і лебедями;

- вольєр з червонокнижними хижими птахами: орланів, степовими орлами і пугачами;

- вольєр для видр;

- вольєр для Амурського тигра;

- Земля вовків і ведмедів - багаторівневий вольєр з різним ландшафтом - тут є пагорби, яри, водойми.

Цікаві факти:

1) У 90-х тварини голодували. І городяни навіть своїми силами влаштовували благодійний концерт, кошти від якого йшли на порятунок тварин зоопарку.

2) Черкаський зоопарк - лідер по народжуваності серед зоопарків України.

3) Зоопарк є дійсним членом ЕАРАЗА (Євроазіатської Регіональної Асоціації зоопарків і акваріумів) і УАЗа (Української асоціації зоопарків і акваріумів).

Поруч із зоопарком розташований Готель Нива.

Страница в каталоге предприятий: Черкасский зоопарк

Страница в каталоге гостиниц: Гостиница Нива

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Інші пам'ятки поруч: