Бердянський краєзнавчий музей

Опис:

Бердянський краєзнавчий музей знаходиться поруч з Художнім музеєм ім. Бродського.

Історія краєзнавчого музею почалася в 1929 році. Про був облаштований у приміщенні колишньої міської управи.

У роки Другої світової війни будинок був зруйнований, частина експонатів загинула, а частина була евакуйована. У 1944 році музей відновлює свою роботу у виділеному приміщенні, розташованому в парку імені П. П. Шмідта. У 1958 році музей переведений в нову будівлю за адресою проспект Перемоги, будинок № 14, де він перебуває досі.

У 1977-1978 роках в музеї був проведений капітальний ремонт з реконструкцією, повною реекспозицією, в процесі якого був добудований один експозиційний зал, кабінет наукових співробітників і каса. Краєзнавчий музей займає перший поверх триповерхового житлового будинку.

У 1980 році відкрито філію краєзнавчого музею - меморіальний будинок-музей П. П. Шмідта (вул. Шмідта, будинок № 8), в 1985 році - музей «Подвиг», де розгорнуті експозиції, присвячені Втричі світовій війні.

21 серпня 2003 року створено нову філію - «Музей історії Бердянська» площею 557 м² за адресою вулиця Дюміна, будинок № 15 (відкриття відбулося 17 вересня 2005 року).

У краєзнавчому музеї та меморіальному будинку-музеї П. П. Шмідта діють експозиції під відкритим небом.

На обліку і зберіганні знаходяться 44 573 одиниць музейних предметів основного фонду 24 307 одиниць науково-допоміжного фонду.

Колекція налічує 11 груп зберігання - від археології до періоду сучасності. Музей володіє великою колекцією Половецьких кам'яних баб і деякі експонати скіфського періоду IV століття до н. е.

Експозиція краєзнавчого музею складається з відділів: дорадянського, радянського, сучасності, природи краю і виставкового залу. У виставковому залі діють постійні виставки, присвячені українським поетам, письменникам, етнографам - Трохима Зіньківського і Василю Кравченко.

Страница в каталоге предприятий: Брянский краеведческий музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Бердянську

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: