Художній музей ім. Бродського

Опис:

Бердянський художній музей імені І. І. Бродського розташований на Центральній вулиці в Бердянську. Колекція музею налічує понад 7000 пам'яток образотворчого мистецтва.

Історія Бердянського художнього музею тісно пов'язана з ім'ям видатного художника першої половини XX століття Ісаака Ізраїлевича Бродського. Саме його ім'я носить один з найстаріших музеїв України на березі Азовського моря.
Музей був урочисто відкрили 8 листопада 1930. Створення музею в приморському провінцій-ному місті було неординарним явищем. Бердянському художньому музею присвоїли ім'я заслуженого діяча мистецтв І.І. Бродського, а самого Ісаака Ізраїлевича призначили почесним директором. Крім цього міська рада Бердянська присвоїв його ім'я одній з вулиць, що прилягає до площі, де стояв будинок музею.

З моменту відкриття в музейну колекцію надійшло багато робіт після художньої виставки студентів-практикантів Всеросійської Академії мистецтв: А. І. Лактіонова, М. С. Копєйкіна, А. Н. Яр-Кравченко. Їх приїзд до Бердянська був організований І. Бродським. Творів ж самого І. І. Бродського в зборах музею небагато - в основному авторські повторення і малюнки. Чітка промальовування деталей, виразний малюнок, вміння розібратися в найдрібніших подробицях - відмінні риси творів І. І. Бродського.

З початком Другої світової війни музей був евакуйований, а наприкінці 1945 року музейна колекція повернулася до Бердянська. Однак, документація установи була повністю знищена.

Бердянський художній музей є одним з найстаріших в Україні, має цікавий зборами вітчизняного та зарубіжного мистецтва. Він став своєрідним центром культури Північного Приазов'я, об'єднуючи навколо себе художників і любителів мистецтва рідного краю.

Страница в каталоге предприятий: Художественный музей им. И. И. Бродского

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Бердянську

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: