Лук'янівський цвинтар

Опис:

Лук'янівське кладовище - одне з трьох кладовищ України, які мають музейний статус. Інші два це: Личаківське у Львові і Єврейське кладовище в Чернівцях.

До початку 1960-х Лук'янівське кладовище було діючим, а потім воно було переведено в статус музейного. Сталося це, скоріш за все і завдяки тому, що покояться тут, переважно, професора і доктора, офіцери невисоких рангів і стара київська інтелігенція. На Байковому ховали самих заслужених, потрібних і помітних для влади, а сюди, переважно, відправлялися ті, хто не мав належних заслуг, а просто «мовчки робив свою справу». Були й винятки, звичайно. Лежать тут метри вітчизняного живопису, світила медицини і архітектори - десятки докторів і інженерів, музикантів і ботаніків ...

Склепи і Скульптурні пам'ятники Лук'янівського кладовища дуже добре збереглися, а багато хто з них були створені знаменитими скульпторами та архітекторами свого часу: І. Кавалерідзе, С. Коненкова, В. Ніколаєвим, Є. Брадтманом, А. Геккера. Більше 2000 надгробків і могил включені до Зводу пам'яток Києва.

Страница в каталоге предприятий: Лукьяновское кладбище

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Києві

Інші пам'ятки поруч: