Музей Тараса Шевченка

Опис:

Музей Тараса Шевченка в Каневі збудовано в 1935-1937 рр. Він розташований на Тарасовій горі у Каневі. Це найбільший музей, присвячений життю поета в Україні. Він побудований за проектом архітектора Василя Кричевського (його вважають автором українського архітектурного модерну) і Петра Костирко. З 2004 по 2010 року музей був реконструйований архітектором Ларисою Скорик в стилі модерн.

Музейна колекція налічує понад 20 000 унікальних пам'яток, окрасою яких меморіальні речі та офорти Тараса Шевченка, рідкісні видання його творів, високохудожні твори українських і зарубіжних митців, шедеври народної художньої творчості, цінні архівні документи, фото- і кіноматеріали, аудіо- та відеозаписи знаменитих бандуристів і кобзарів. У музеї є репродукції картин, гравюр Тараса Григоровича, копії перших видань «Кобзар» і «Гайдамаки». Багато сучасних скульптур і картин, що ілюструють епізоди з «Кобзаря» та інших творів. В окремому залі представлений Шевченківський «Заповіт» (вірш написано 25 грудня 1845), перекладений різними мовами світу, а по центру залу лежить посмертна гіпсова маска Шевченка.

Поруч з цією пам'яткою розташована Готель "Княжа Гора", де Ви зможете комфортно відпочити. Готель пропонує цілодобовий прийом, кімнату для переговорів на 12-14 осіб, пральня. Передбачені дитяча кімната та дитячий майданчик. На території є ресторан.

Страница в каталоге предприятий: Музей Тараса Шевченка

Страница в каталоге гостиниц: Гостиница "Княжа Гора"

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Каневі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: