Скульптура Дівчина-весна

Опис:

У 2012 році, до дня міста, в центрі міста Житомир, в невеликому сквері поставили незвичайну композицію - скульптуру дівчини, яка символізує весну. Ідея створення такої скульптури належить голові міста Володимира Дебоя, який був натхненний відвідуванням парку кованих фігур в Донецьку.

Спочатку скульптура призначалася тільки для проведення фестивалю скульптур «Свято ковалів», але після було прийнято рішення про встановлення пам'ятника на постійній основі.

Скульптура являє собою ковану фігуру молодої дівчини, з вінком на голові, в розвівається плаття, з квіткової кошиком в руках. Дівчина однією рукою як би підтримує сонце, яке виконує роль оригінального вуличного ліхтаря. Прикрашають скульптуру ковані квіти і метелики. Поруч зі скульптурою встановили невелику різьблену лаву. І вся композиція розташована на гранітному постаменті. Окремі елементи скульптури виконані з бронзи.

Скульптура стала популярним місцем, особливо, серед молодят. І фотосесія з нею стала традицією серед городян.

Дівчина-весна - це тільки перший крок в реконструкції скверу в центрі міста, з часом, по завіреннях глави міста, тут з'являться ще кілька оригінальних кованих скульптур. Недалеко від цієї композиції розташований ще один цікавий монумент - Ларіосик з Житомира, котрий присвячений літературному персонажу з роману Михайла Булгакова «Дні Турбіних».

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Житомирі

Інші пам'ятки поруч: