Скульптура Ларіосик з Житомира

Опис:

Скульптура була встановлена ​​на честь дня міста в 2007 році. Вона була першим пам'ятником літературного героя в Житомирі.

Ларіосик (Ларіон Ларіонович Суржінскій) - персонаж роману Михайла Булгакова «Дні Турбіних». Цікаво те, що прототипом персонажа послужив офіцер колишньої царської армії Микола Судзиловський, який в той час проживав в Житомирі.

Авторами скульптури стали архітектор А. Плотко-Осташев і скульптор Ю. Осташев.

Ларіосик втілений в образі, створеним актором Сергієм Івановим, в момент, коли, приїхавши з Житомира, з валізою, кліткою з папугою і листом входить в квартиру Турбіних. Бронзовий Ларіосик тримає в руках лист, який є символом здійснення бажань. Жителі міста вважають, що якщо прикласти руку до листа і загадати бажання, воно неодмінно збудеться.

500-кілограмовий пам'ятник з бронзи встановлений в центрі міста біля кінотеатру «Україна» на вулиці Київській. Також по цій вулиці розташований Костел св. Іоанна з Дуклі.

Поруч зі скульптурою розташована Готель «Житомир». В готелі є стандартні номери, напівлюкси та люкси. З послуг: інтернет, пральня, хімчистка, банкетний зал, 3 конференц-залу на 20, 50 і 100 місць, ресторан. Персонал готелю допоможе замовити екскурсію, послуги гіда.

Страница в каталоге гостиниц: Гостиница "Житомир"

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Житомирі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: