Центральний парк культури і відпочинку «Дубовий Гай»

Опис:

Парк знаходиться в Олександрівському районі і ділиться на 3 частини затокою і протокою річки Мокра Московка. Парк тягнеться від Набережній магістралі до річкового вокзалу. Загальна площа парку 57 га. Території Дубового гаю розділені на зони рекреації, активного відпочинку і містечко атракціонів. Між собою зони поєднуються затишними алеями.

Протягом всього теплого сезону відбуваються щорічні творчі, спортивно-оздоровчі, культурні, мистецькі та розважальні фестивалі, змагання, концерти, виставки та благодійні ярмарки.

Паралельно працюють стаціонарні атракціони, футбольний міні-корт, мотузковий містечко, канатна переправа, стайня, вело-гараж, всі бажаючі можуть годувати місцевих диких білок, качок, лебедів і гусей на ставку.

Згідно з архівними документами, основну частину території нинішнього парку було насаджено ще при розвитку Олександрівського повіту в 1813 році, коли рішенням голови Катеринославської губернії була закладена окрема територія для культурного відпочинку місцевого заможного дворянства. У 1956 році рішенням ряду міністерств УРСР СРСР було прийнято загальнорадянської програму зі створення і розвитку народних і національних парків, і протягом 3-х років була реконструйована стара територія, знесено ряд царських будинків, зведені десятки атракціонів, монументів, фонтанів. У 1959 році був урочисто відкритий тодішній Парк культури і відпочинку "Дубовий Гай"

Ще раніше, до революції, місцевість в районі нинішнього парку так і називалася "Дубовий Гай" через велику кількість висаджених дубів, через що і було вирішено залишити дане назва. Найвідомішим дубом парку був «Дуб Махно» розташовувався на краю гаї з боку міста. У стовбур дуба були вбиті по два-три в ряд довгасті залізні предмети. Серед них були шкворни, залізничні костилі та просто випадкові предмети. За легендою їх вбили в дуб махновці, щоб піднімати по цій «сходах» на дуб кулемет і обстрілювати із засідки (густий крони дуба) противника з висоти. В середині 1970-х дуб засох і був спиляний.

Зараз по всій Дубовому гаю розташовані дитячі майданчики, встановлені лавки та урни, працюють кафе. У парку багато різних атракціонів, як для дітей, так і для дорослих.

Поруч з парком знаходиться Готель Sunrise Park, де до послуг гостей працює ресторан, який порадує чудовою європейською кухнею, тераса, дитячий ігровий майданчик, безкоштовний Wi-Fi у всіх зонах і безкоштовна приватна парковка на території. В кожному номері є телевізор з плоским екраном і супутниковими каналами, а також ванна кімната з тапочками і безкоштовними туалетно-косметичними приладдям. Крім того, в розпорядженні гостей сезонна тераса і кальянная. В готелі організований прокат велосипедів, човнів.

Страница в каталоге гостиниц: Отель Sunrise Park

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Запоріжжі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: