Опис:
Недалеко від села Бистрець, що на Прикарпатті, розкинулася густим зеленим килимом гірська Писарівка. Чабани влітку випасають тут своїх овець і корів. На самому долині також господарські споруди, які місцеві називають зграями. В середині зграї з травня по вересень горить багаття, на якій готують їжу і обробляють молоко. Тільки уявіть, яка смачна їжа приготовлена на дровах! Крім щоденного приготування їжі, пастухи збирають з молока сметану, а потім за технологіями, не змінюються століттями виготовляють бринзу (сир з овечого молока) і вурду (сир із сироватки та овечого молока). Цікаво що подібні сири користуються популярністю не тільки в Україні, але і в країнах Середземномор'я. Правда, там такий сир називають Брюэль або рікотта. Ось так все літо тут кипить робота. Комусь це може здатися чимось екзотичним, а для кого-то важкою працею. Але все тут відчувають зв'язок з минулими поколіннями і легкість душі, яку неможливо описати.
Мапа:
Дивиться також:
Готелі та квартири у Верховині
Інші пам'ятки поруч: