Алея сакур, Ужгород

Опис:

Цвітіння сакури в Ужгороді – вона з візитівок міста у весняний період. Безліч туристів приїжджають сюди щороку, щоб насолодитися ніжним рожевим кольором японської вишні. За історичною версією саджанці сакури з'явилися в Ужгороді в 1923 р., коли чехи будували новий квартал і вирішили озеленити вулиці. Оскільки місцевість була болотистою, її спробували засадити японської вишнею. Спроба вдалася, і з того часу це дерево тішить око майже по всьому Закарпаттю.

Сакуру в Ужгороді висаджено не на одній, а на багатьох вулицях міста. Довгий час Ужгород тримав лідерство серед міст закарпаття за кількістю висаджених сакур, але в останні роки гідну конкуренцію Ужгороду склало місто Мукачеве. Так, у 2019 році "Закарпатська туристична організація" оголосила Мукачеве столицею сакур Закарпаття.

Але в Ужгороді в період цвітіння сакур зацвітають ще й неймовірні магнолії, яких також досить багато на різних вулицях міста. Окрім цього, щороку, у період цвітіння японської вишні, в Ужгороді відбувається культурно-мистецький фестиваль.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Ужгороді

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: