Катедра (Домініканський костел)

Опис:

Домініканський костел в Тернополі - унікальна пам'ятка сакральної культури. Також його називають катедру і Церквою Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Його будівництво велося приблизно з 1749 по 1779 рік, дотримуючись стилю бароко, за кордоном даний храм вважали перлиною цього стилю. З 1820 по 1848 року тут проживали єзуїти, а в деяких приміщеннях розташовувалася гімназія. Також при храмі функціонровал монастир. З 1908 по 1910 року - проведено масштабні реставраційні роботи, в ході яких було споруджено купол, оновлені і домальовані старовинні фрески, а також поставлено орган і вівтарі.

Тернопільський домініканський костел - шедевр пізнього бароко, один з небагатьох представників цього архітектурного стилю, які збереглися в Україні. Головною архітектурною домінантою комплексу служать дві симетричні триярусні вежі під високим з люкарнами багатозаломною шатровим завершенням, оформлені в єдиному з центральним входом стилі: пілястри з капітелями композитного ордера, рокайлевое оформлення віконних прорізів, сандрики, декоративні акротеріями, напівкруглі ніші, багатопрофільні карнизи, широкий аттик.

Також в храмі цікавий внутрішній "італійський" дворик.

Страница в каталоге предприятий: Церковь Непорочного Зачатия Пресвятой Девы Марии

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Тернополі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: