Спасо-Преображенський Собор

Опис:

Спасо-Преображенський Собор в Сумах розташований на головній пішохідній вулиці міста - вулиці Соборній. Недалеко від нього, по цій же вулиці, знаходиться найстаріша в місті кам'яна церква - Воскресенська.

Спочатку на місці Спасо-Преображенського собору була дерев'яна церква, на місці якої звели кам'яну До середини 19 століття будівлю сильно постаріла і його реконструювали. Тоді будівля була одноповерховою, однак надалі до нього прибудували ще один поверх і 56-метрову дзвіницю, на якій встановили куранти, замовлені і виготовлені в Англії.

У барабані з позолоченим куполом розміщено чотири 3-метрові скульптури апостолів - по одній на кожен кут. Їх об'єднує Балюстрада чорного кольору. На фасадах і карнизах є багато ліпних, майстерно виконаних деталей.

В архітектурному оформленні собору поєднуються елементи різних стилів, таких як ренесанс, бароко і класицизм. В інтер'єрі присутній мальовнича розпис іконостасу. Роботи по мальовничій розпису внутрішнього оздоблення храму виконували відомі художники Володимир Маковський і Клавдій Лебедєв.

Страница в каталоге предприятий: Спасо-Преображенский собор

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Сумах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: