Парк культури та відпочинку ім. І. М. Кожедуба

Опис:

Парк культури і відпочинку імені І. М. Кожедуба - одне з улюблених місць дозвілля та відпочинку городян і гостей міста. Парк був і залишається постійним місцем проведення свят, таких як Масляна, День Перемоги, День міста, День Незалежності та інших. Названий на честь льотчика - винищувача, тричі Героя Радянського Союзу - Івана Микитовича Кожедуба. Загальна площа парку близько 58 га.

Заснований в 1933 році. Історія парку почалася ще в 1903 році при передачі сім'єю Лещинських частини власної землі місту. Для облаштування зони відпочинку був притягнутий садівник з Латвії А. Аболтинею. За його участю в парку з'явилися алеї, клумби, спортивні майданчики, кінотеатр і естрада, що функціонують в теплу пору року, а також облагороджений пляж річки Псел, на березі якої знаходиться східна частина парку. Переживши революцію, пам'ятка міста прийшла в занепад, але в 1930 році парк облагородили і розширили, а в 50-х роках стали називати парком імені Н. Хрущова. Сьогодні тут є все для веселого відпочинку: численні атракціони, стадіон «Ювілейний», різноманітні скульптури - образи літературних персонажів ( «Три богатирі», велика голова Чорномора і ін.), а також пам'ятник Чехову, який деякий час жив в Сумах. У теплу пору року тут працює танцювальний майданчик. Окрасою парку залишаються його зелені насадження - більше 30 видів дерев і чагарників (ця частина парку - колишній парк Лещинських).

Парк розташований в самому центрі міста, зі сходу і півдня він обмежений річкою Псел. Біля центрального входу в парк встановлено пам'ятний камінь з меморіальною дошкою і пам'ятник на честь Івана Кожедуба (2004). У південно-східній частині парку на березі річки на природному півострівці розташований міський пляж.

У Парку регулярно проходять виставки, фестивалі та інші культурні заходи. Городяни називають парк «дорослим», на противагу «дитячим» паркам - «Дружба» і «Казка» уздовж проспекту Шевченка.

Недалеко від парку розташований Готель Centre Apartments, який пропонує своїм гостям апартаменти з вигодами. Надаються сніданки, конференц-послуги.

Страница в каталоге предприятий: Парк культуры и отдыха имени И. Н. Кожедуба

Страница в каталоге гостиниц: Отель Centre Apartments

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Сумах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: