Фонтан-памятник «Сумка»

Опис:

Фонтан-пам'ятник Сумці є колодязь, над яким звисає сумка, набита грошима, а з неї «випливає» річечка Сумка (вийшов своєрідний фонтан). Встановлено в 2008 році до 335-річчя заснування міста. Є одним із символів міста Суми.

Фонтан - пам'ятник символізує легенду про заснування міста. Існує легенда про появу міста на тому місці, де в 1655 році козаками-переселенцями були знайдені три мисливські сумки з монетами. Знахідку виявили на місці впадання невеликої річки в річку Псел. Згодом річка отримала назву Сумка, а виріс незабаром місто - Суми.

Скульптор - А. Шевченко. Авторами ідеї цього пам'ятного знака є журналіст, уродженець Сумщини Н. Гриценко і директор видавничого регіонального центру «Собор» Г. Тимченко.

Пам'ятний знак «Сумка» є подарунком місту до Дня Європи від Сумського (міського) земляцтва в Києві.

У елементів фонтану-пам'ятника цікаве значення: сумка символізує достаток, благополуччя; арка колодязя, на якій зображена Воскресенська церква і Спасо-Преображенський собор, - небесне склепіння. Пам'ятний знак добре доповнює карта Сумської області, на якій він був встановлений. Карта викладена з маленькою квадратної плитки, і на ній розміщені таблички всіх районних центрів області.

Фонтан має своє повір'я: кажуть, якщо занурити гаманець в колодязь або вмитися, людина стане багатим і у всьому йому буде сприяти удача, якщо ж кинути в колодязь монетку, то загадане бажання обов'язково здійсниться.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Сумах

Інші пам'ятки поруч: