Синагога в Сатанові

Опис:

На території України, в різний час, євреями було побудовано безліч релігійних споруд. Однією з найстаріших є синагога, побудована в Сатанові, Хмельницької області. До недавнього часу споруда знаходилося в зруйнованому стані, але, зараз її відновили і реконструювали.

Синагога в Сатанові була побудована в 1514 році, хоча деякі історики називають іншу дату - 1534 рік. Цікаво, що вона виконувала не тільки релігійну функцію, а й була оборонним оплотом. Її товсті стіни могли витримати ворожі настання, а на даху розташовувалися гарматні батареї, утримання яких виконувалося за рахунок громади.

Вражає і архітектура будівлі. Численні колони, арки і барельєфи познайомлять з традиційною архітектурою минулих століть. Підлога синагоги покрита мармуровими плитами з традиційними ораментами. Досить добре зберігся арон - кодеш, шафа, в якому зберігається Тора. Вражають туристів також підземні ходи синагоги, реставрація яких поки не завершена. Кажуть, що вони ведуть на іншу сторону річки Збруч, але поки вдалося розкопати лише близько 3 метрів ходу.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Сатанові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: