Більське городище

Опис:

Древнє скіфське городище розташоване поруч з Більському, Полтавської області. Це одне з найбільших поселень древніх часів на території всієї Східної Європи. З 2001 року Більське городище перебувати під охороною держави, як археологічний пам'ятник, розкопки тут проводяться і в наш час.

Більське городище було закладено ще в 8 столітті до нашої ери і будувалося аж до 3 століття до н.е. Згадки про нього можна зустріти в стародавніх документах і рукописах. В ході досліджень, вчені встановили, що городище було досить потужним оборонним комплексом, яке складалося з декількох валів і укріплень, що захищають три поселення. Загальна довжина великого зміцнення досягає 26 км.

Археологічні знахідки свідчать про те, що в населених пунктах за потужної оборонною стіною процвітала торгівля, а також огороднічство і скотарство. Тут були знайдені елементи давньої скіфської посуду, предмети побуту та знаряддя праці.

У 2017 році на території Більського городища було знайдено скіфське золото, глиняні амфори, вироби зі шкіри та інші артефакти, які дозволяють пролити світло на життя в стародавньому поселенні.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Полтаві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: