Парк Слави

Опис:

Меморіальний комплекс парк Слави побудований в 1967 році в пам'ять героїв Другої світової війни, які визволяли Херсон. У роки заснування міста територія належала Чорноморському адміралтейству.

На його території встановлений пам'ятник Скорботної матері, що стоїть на колінах з іконою Христа Спасителя в руках (цю скульптурну композицію присвятили тим, хто так і не повернувся з Афганістану), тут же - могила Невідомого солдата, меморіальні списки загиблих. Архітектори меморіалу - В. Громихін, С. Захаров, Ю. Платонов і скульптор С. Зноба - додали комплексу унікальні ноти класицизму, не характерні для побудов такого типу. Іонічну колону, зведену на могилі Невідомого солдата, вінчає скульптура Слави.

13 березня 1969 року в північній частині парку встановлений пам'ятник «Воїнам визволителям від вдячних херсонців» у вигляді танка «Т-34».

Парк Слави також є зразком садово-паркового мистецтва. Центральна алея парку спускається до річки, звідки відкривається панорама на Дніпро.

Недалеко від парку розташований Готель яхт-клуб Maxim marine - сучасний комплекс з готелем, ресторанами, басейном, релакс-зоною, тенісними кортами, конференц-залом, танцмайданчиком з видом на річку, прокатом водної техніки та багатьма іншими послугами. У готелі вас чекають 42 просторих, світлих, затишних номери класу люкс і напівлюкс. Кожен номер обладнаний: системою клімат-контролю, міні-баром, сейфом, супутниковим тв, телефоном, ванною кімнатою з феном. З балконів відкривається прекрасний панорамний вид на Дніпро. У деяких номерах є сауна. Гостям готелю безкоштовно надаються послуги: сніданок, парковка, бездротовий інтернет, басейн і зона відпочинку з шезлонгами, тренажерний зал.

Страница в каталоге гостиниц: Отель яхт-клуб Maxim marine

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Новій Каховці

Інші пам'ятки поруч: