Дубровський Кінний Завод

Опис:

Кінний завод в Дубровці розташований недалеко від Миргорода і Великих Сорочинців.

Заснований завод з розведення коней був в 1888 році князем Дмитром Романовим. Він не шкодував коштів на розвиток ферми і дуже скоро кінний завод став дуже відомий в професійних колах. Тут розводили орловських рисаків, важкоатлетів і російських рисистих, пізніше - російсько-американську породу. У 1917 році, заради збереження підприємства, Романов добровільно Пердана його в муніципальну власність. Під час військових дій Першої і Другої світових воєн, кінний завод втрачав велику кількість племінних коней, проте кожного разу відновлював поголів'я і продовжував розвиток кінного справи.

Зараз Дібрівський кінний завод - один з кращих заводів України. Коні, виведені тут стали переможцями різноманітних змагань на іподромах нашої країни і за кордоном.

Туристи можуть відвідати кінний завод в Дубровці, щоб побачити запропонований величезні кінні угіддя. Будинки стайні, манежу, і інші, збереглися практично в незмінному вигляді з моменту спорудження - 19-20 століть. Бажаючі можуть погодувати або покататися на конях, а також послухати пізнавальну екскурсію.

Страница в каталоге предприятий: Дубровский Конный Завод

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Миргороді

Інші пам'ятки поруч: