Площа Свободи та Миру

Опис:

Масштабна реконструкція Площі Свободи та Миру, яка до цього мала назву Площа Леніна, була завершена у 2020 році.

Площа Свободи та Миру в Маріуполі - перша в Україні площа, яка існує у реальному та віртуальному світах. Сучасний медіа-меседж у масштабі міста. Маріуполь зараз - форпост України та української культури, який формує новий вектор розвитку. А його головна площа є епіцентром символів та ідей цього сучасного проукраїнського напрямку.

На площі встановлено 25 птахів, які символізують 25 регіонів України. Кожен з них волелюбний, автентичний та неповторний, як і самі регіони України. Тому на крилах птахів – візерунки вишивок, притаманних тій чи іншій області.

Всі бажаючі мають змогу до емоційної взаємодії з містом – тут можна створити унікального персонажа, який оживе прямо на площі. Зробити це можна за допомогою спеціального веб-додатку, відсканувавши QR-код на площі. Створений персонаж «оживе» за допомогою спеціальних лазерних проекцій і ще сильніше доповнить образ Маріуполя як морського міста.

На площі також є найдовший в Європі 32-метровий арочний фонтан з підсвіткою, трибуна, за якою знаходиться фуд-холл, де можна спробувати місцеві смаколики від різних закладів міста. Поруч із площею встановлений 500-кілограмовий бронзовий «Дзвін Миру».

Площа Свободи та Миру переходить у паркову алею із зеленим газоном, дитячим майданчиком, фонтаном у формі тризуба, на честь захисників України. Навесні тут можна зробити гарні фото із сакурами, магноліями та тюльпановим деревом.

Страница в каталоге предприятий: Площадь Свободы и Мира

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Маріуполі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: