Піскова гора (Лиса гора)

Опис:

Лиса гора у Львові така ж давня і овіяна легендами як і початки львівської історії. Не одне покоління львів’ян було переконаним – гора Лева улюблене місце нечисті: на ії вершині провадять свої шабаші відьми, чарівниці та чорти. Одна з легенд оповідає, що нечиста сила злітається на гору опівночі, промовляються заклинання і з’являється сам диявол.

Саме тут від XIII ст. височів один з замків князя Лева Даниловича, зруйнований поляками у 1340 році.

Гора князя Лева, Піскова, Кальварія, Лиса …, віками збирав назви один з пагорбів Давидівського пасма (частини Подільської височини ), пам’ятка природи місцевого значення. Знаходиться Лиса гора між сусідньою, Замковою горою та Кайзервальдом, а точніше між вулицями Театинська і св. Войцеха ( нині вул. М. Кривоноса та О. Довбуша ).

Складений із пісковика, піску ( звідси одна з назв – Піскова гора ), скельних порід пагорб має висоту 388 метрів над рівнем моря. іддавна на горі розробляли кар’єри з піском та каменем  для потреб міста, що постійно будувалось. Невисокі скелі, стрімкі схили прикрашають гору з західного та північного боків. Гора незаліснена, лише невеликі деревця і кущі з південного боку. 

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Львові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: