Піраміда Закревських

Опис:

У Полтавській області, в с. Березова Рудка знаходиться справжнісінька піраміда.

Збудована дев'ятиметрова піраміда-усипальниця родини Закревських в 1899 році, на території маєтка Закревських. Господар садиби - Ігнатій Платонович Закревський - був у той час на службі у царя Олександра III, як посол Російської Імперії. Він часто відвідував Єгипет з робочими візитами і привозив звідти різні сувеніри і предмети інтер'єру. Також йому вдалося доставити в свій маєток стародавню статую богині Ісіди. Єгипетську скульптуру Ігнатій Закревський встановив біля входу в свою родову усипальницю.

Закревський задумав гармонійно об'єднати в конструкції різні культури і релігії. Є свідчення, що колись стіни піраміди прикрашали єгипетські фрески і цитати з Біблії. У центрі внутрішнього простору піраміди Закревських був встановлений язичницький вівтар з дерев'яним хрестом, із зображенням розп'яття Христа. Зверху родового склепу також був розміщений залізний хрест.

Збудована піраміда Закревських була по єгипетським традиціям: використовувалась силікатна цегла, для кладки якї використовували будівельний розчин заснований на цементі з додаванням яєчних білків, що збільшувало товщину стін усипальниці до 30-35 сантиметрів.

Жителі Березової Рудки стверджують, що піраміда має цілющі властивості. Зцілитися від усіх недуг можна, якщо зайти всередину піриміди, стати посередині і прочитати молитву.

Дістатися до Піраміди Закревських можна по трасі Київ-Харків, на 135 км потрібно повернути ліворуч і рухатися в бік зелених садів парку-садиби.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Лубнах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: