Криворізький ботанічний сад

Опис:

Первісне рішення про створення ботанічного саду в Кривому Розі було прийнято в грудні 1972 року і затверджено в 1975 році. У 1980 році під майбутній ботанічний сад була виділена земельна ділянка площею 52,4 га, почалися роботи по його створенню і він був відкритий в 1989 році. Ініціатором заснування ботанічного саду на Криворіжжі став професор Євген Кондратюк.

До 1992 року був криворізьким відділенням Донецького ботанічного саду, а пізніше став самостійним закладом в системі Академії наук України. Зараз Криворізький ботанічний сад - об'єкт природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення, а дендрарій визнаний національним надбанням України.

Ботанічний сад розташований на лівому схилі приворотне балки. Незважаючи на свій порівняно молодий вік, Криворізький сад має надзвичайну колекцію рідкісних рослин, серед яких близько 200 видів лікарських і майже 1000 квітково-декоративних зразків. Тільки тут можна побачити понад 60 видів рослин, занесених до Червоної книги України, і близько 40 зразків, які знаходяться під охороною Всесвітнього та Європейського червоних списків.

Найбільше вражає сад навесні, коли цвітуть більше 50 видів бузку. А якщо ви приїдете до Кривого Рогу взимку, вас обов'язково запросять на екскурсію оранжереями і теплицями, які протягом усього року радують око розмаїттям кольорів і чагарників.

Одним з прекрасних явищ, яким Ви можете помилуватися на території ботанічного саду є цвітіння азалій, яке триватиме з лютого і до першої половини квітня. Пік цвітіння - з кінця лютого і весь березень.

Страница в каталоге предприятий: Криворожский Ботанический сад

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Кривому Розі

Інші пам'ятки поруч: