Ювілейний парк

Опис:

Парк Ювілейний – величезна зелена зона у Кременчуці, на лівому березі річки Дніпро. Він є своєрідним продовженням Придніпровського парку та тягнеться набережною від Річкового вокзалу до мосту через Дніпро. З боку річки до парку примикає центральний пляж міста, з протилежного боку – Університет.

До Другої світової війни на місці сучасного парку розташовувалась Кременчуцька сукняна фабрика, а також житлові будинки. Під час війни місто було знищено на 97 відсотків, фабрика та практично всі споруди були зруйновані.

Облаштований парк на цьому єсті був 1967 року, на честь 50-річчя радянської влади. У парку було висаджено близько 16 тисяч дерев та кущів. Протягом 1959-1975 років було реконструйовано греблю вздовж Дніпра.

1994 року було встановлено фонтан біля Міського палацу культури. 2004 року в парку на березі Дніпра було встановлено пам'ятник Тарасу Григоровичу Шевченку, а 2005 року - закладено Алею Слави на честь 60-річчя перемоги у Другій світовій війні, але вже 2016 року було прийнято рішення про демонтаж плити, присвяченої 60-річчю перемоги в рамках декомунізації. У 2017 році було закладено Алею Пам'яті військовим загиблим у конфлікті на сході України, було встановлено пам'ятний знак.

Страница в каталоге предприятий: Юбилейный парк

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Кременчуці

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: