Озеро Сомин

Опис:

Озеро Сомин знаходиться у Волинській області, недалеко від Ковеля, та відоме також як Український Лох-Несс. У деяких місцях глибина водойми перевищує 50 метрів, а місцеві жителі стверджують, що на його дні живе чудовисько.

Вперше про незвичайний мешканця озера заговорили в кінці 19 століття, тоді про це заявив староста сусіднього села Луки. Він написав польським правителям, що місцеві рибалки відмовляються платити податки, тому що водяне чудовисько винищує рибу в озері, а також зазіхає на домашню худобу.

Пізніше було ще кілька свідчень очевидців, які стверджували, що бачили в озері "щось". Були також спроби зловити мешканця озера, але вони не увінчалися успіхом.

Незважаючи на свідчення "очевидців", вчені говорять про те, що ніякого чудовиська на дні озера Сомин немає, а місцеві жителі могли бачити величезного сома. Деякі особини цих риб дійсно можуть досягати гігантських розмірів і полювати не тільки на водних мешканців, але і на тварин, які приходять на водопій до озера. Також є версія, що в озері живе прісноводна акула, яка зуміла вижити після льодовикового періоду. У будь-якому випадку, доказів будь-якої з теорій досі немає.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Ковелі

Інші пам'ятки поруч: