Поляна Громовіще

Опис:

У Житомирській області, с. Купище, недалеко від Коростеня, розташоване незвичайне аномальне місце. Невелика похмура галявина отримала назву "Громовіще" або "гніздо блискавок".

Уже двно це місце користується поганою славою і притягує любителів містики і непояснених явищ. Свою назву Громовіще отримало за те, що під час грози сюди постійно б'ють блискавки. Ці явища були зафіксовані неодноразово, проте їх причини до сих пір не встановлені. Також очевидці стверджують, що час від часу на поялне пояляться яскраві промінь світла, спрямований в небо. Також Громовіще це класична аномальна зона в широкому розумінні: тут не ростуть гриби, марніють рослини, а у багатьох людей ухудшаедся самопочуття або псується настрій.

Звичайно, навколо цього місця ходять легенди. Найпопулярніша серед них про заможного і жорстокому господине, якого небеса покарали, пустивши блискавки в нього і його будинок. Стех пір і б'є блискавка в цю галявину під час грози. Також розповідають про невдалих молодих людей, які проводили на галявині розкопки, знайшли кілька древніх монет і продали їх за безцінь скупникам металу. Через деякий час один з хлопців отримав смертельний удар блискавкою.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Коростени

Інші пам'ятки поруч: