Молчанський монастир-фортеця

Опис:

Молчанський монастир-фортеця - мабуть, найвідоміша пам'ятка Сумської області. Він розташований в місті Путівіль, недалеко від Сум і був побудований в 16 столітті.

Спочатку споруда на місці сучасного монастиря зводилася як фортифікаційна споруда. Дещо пізніше, в 1604 році цар-самозванець Лжедмитрій I обгрунтував тут свою резиденцію і, після смерті Бориса Годунова, виступив звідси на Москву.

У смутні часи в фортеці неодноразово відбувалися пожежі, але її відбудовували заново. Так, до кінця 18 століття в архітектурі споруди з'явилися елементи в стилі українського бароко.

З 1952 року на території церкви влаштувалися швидкі ченці. Вони побудували тут новий храм імені Різдва Пресвятої Богородиці. Згодом монахи стали володіти всією фортецею і фактично перетворили її в монастир. Після Жовтневої революції 1917 року Молчанський монастир, як і більшість релігійних об'єктів, був перепрофільований нова влада візьме під свої потреби і прийшов в занепад. Однак в 1987 році монастирю було присвоєно звання "культурного заповідника", і з цього моменту починається реставрація і порятунок стародавньої споруди. У 1992 році він перещёл в управління до церкви, зараз тут розміщується Молчанський жіночий монастир.

Страница в каталоге предприятий: Молчанский женский монастырь

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Конотопі

Інші пам'ятки поруч: