Яблуня-колонія

Опис:

Це унікальна яблуня-кущ, що потрапила в список "Семи природних чудес України" знаходиться в м Кролевець, Сумської області. Найближчі міста: Конотоп (49 км), Шостка (42 км), до Сум - 150 км.

Вік незвичайної яблуні вже переступив позначку 200-річчя. Унікальність цього дерева в тому, що воно навчилося самостійно вкорінюватися гілками. Гілки нахиляються до землі і пускають коріння; коли один із стовбурів відмирає, таким чином яблуня продовжує собі життя. Вже не залишилося першого, материнського стовпа дерева, а зараз налічується близько 15 гілок-стовбурів. Яблуня-кущ займає площу близько 10 соток.

У яблуні розташована могильна плита, на якій викарбувано: "Князь Петро Сергєєв син Мещерский народився 1780 серпня 24 помер 1848 лютого 18 ст зроду 68 років". Через це одне з поширених місцевих назв яблуні - "княжа" чи "княжа", а люди кажуть, що це дерево так сумує по князю і тягнеться до нього гілками в землю.

Також сторожіли стверджують, що яблука від цієї яблуні мають надзвичайні властивості, а перебування поруч з нею благотворно впливає на здоров'я.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Конотопі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: