Костел Св. Миколая

Опис:

Миколаївський костел в Києві - римсько-католицький костел, побудований в 1899 році для дедалі більшого польської діаспори. З 1980 року костел використовується в якості Будинку органної та камерної музики.

Розробка і будівництво костелу проводилися під керівництвом відомого київського архітектора В. В. Городецького. Будівля виконана в готичному стилі, з високими стрілчастими вежами і шпилями, відрізняється стрункими пропорціями, легкістю, ясністю композиційної структури. У конструкції будівлі застосовувався новий на той час метал - залізобетон.

Освячено Київський костел Святого Миколая був в 1909 році

У 1930-х роках костел був закритий і розграбований, а духовенство піддалося репресіям. Під час війни, в 1943 році храм сильно постраждав від обстрілів і пожеж. Після війни його частково відновили і використовували в якості Київського державного обласного архіву.

У 1978 році Рада Міністрів УРСР прийняла рішення про облаштування Будинку органної та камерної музики в приміщенні колишнього Миколаївського костьолу, з цією метою провелась масштабна реставрація костьолу. Функціонувати концертний зал органної та камерної музики почав в 1980 році.

Страница в каталоге предприятий: Национальный дом органной и камерной музыки

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Києві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: