Городище Картал

Опис:

Городище Картал - пам'ятник археології місцевого значення, який знаходиться в Одеській області, біля села Орловка Ренійського району.

У цих місцях були поселення древніх племен ще до нашеё ери. Археологи характерезуют Городище Картал як багатошаровий пам'ятник архітектури, тому що тут представлені три великих культурно-хронологічних періоду раннього залізного віку: Римо-дакійських епоха (1-3 ст), гетського культура (4 ст до н.е.) і епоха середнього гальштата ( 8-7 ст до н.е.). Також вчені простежують виразні ознаки взаємодії декількох з перечіленних культур між собою. Про це свідчать предмети побуту і частини гліненной посуду, прикрашеного хвилястими лініями і характерними орнаментами, а також знаряддя праці з бронзи, заліза та інших матеріалів. Деякі знахідки експонуються в Одеському археологічному музеї, розташованому неподалік.

Ще в 19 столітті тут були знайдені фрагменти предметів з римськими написами. Активне вивчення Городища Картал і його околиць відбувається і сьогодні: ведуться розкопки, споряджаються експедиції.

Страница в каталоге предприятий: Одесский археологический музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Ізмаїлі

Інші пам'ятки поруч: