Алея закоханих

Опис:

«Алея закоханих» в Хмельницькому - це невеликий скверик, який знаходиться поруч з міським РАГСом на вулиці Гагаріна.

Являє собою оригінальні лавочки з романтичними експонатами і написами. Алея була відкрита у вересні 2009 року і приурочена до святкування 578 річниці міста. Лавочки були подаровані підприємствами і установами міста. Їх установка стала продовженням акції «Подаруй міському парку лавочку».

Ідея створення такої алеї належить заступнику міського голови - Ірині Іванівні Ковальчук.

І хоча спочатку сама ідея установки оригінальних лавочок від різних підприємств міста не пов'язувалася з закоханими парами, то сьогодні молодята полюбили це місце і часто використовують його для проведення фотосесій. Лавки всі різні і по виконанню, і за змістом: ковані, прикрашені різними написами і декоративними елементами у вигляді птахів, фігур, гербів, квітів. Є й тематичні - «Закоханим», «Лист любові». Так, на одній - «кумпанії» ніколи не нудьгуючих кумів, інша перебуває в тіні розкішного рожевого куща з 99-ю квітками, а на третій - лелека з сюрпризом.

На «Алеї закоханих» проводиться і щорічний фестиваль наречених, де традиційно видається найдовша в Україні весільна фата, а також демонструються весільні сукні, виготовлені дизайнерами і кравцями Поділля.

Прямо на Алею закоханих виходить готель Центральний в Хмельницькому. У будівлі є кафе, конференц-зал, а на території - автостоянка.

Страница в каталоге предприятий: Городской ЗАГС

Страница в каталоге гостиниц: Отель ”Центральный”

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Хмельницькому

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: