Памятник «Віра, Надія, Любов»

Опис:

Пам'ятник «Віра, Надія і Любов» розташований на площі Незалежності, де знаходиться обласна державна адміністрація. До площі примикає проспект Гагаріна з "Алеєю закоханих".

Раннє це площа називалася «площею Леніна», тут же був і встановлений відповідний пам'ятник. Однак все це було змінено, знесено і перейменовано ще в 1991-1992 роках.

Тепер перед облдержадміністрацією знаходиться скульптура, яка відрізняється оригінальністю. Висота монумента складає 9 метрів, що дозволяє побачити пам'ятник з різних частин міста.

Створений він був у 2011 році і приурочений до 74-ї річниці Хмельницької області. Автори цього проекту - народні художники України батько і син Микола та Богдан Мазури.

Скульптура виконана в стилі класичного монументалізму. Всі елементи пам'ятника щось символізують. Наприклад, лелеки на монументі уособлюють радість і любов в сім'ї. Калина - єдність, а рушники - оберіг сімейного щастя. Три жінки на пам'ятнику, що символізують собою християнські чесноти - це Віра, Надія і Любов. Фігури як би ширяють над кругом - сонцем або колом вічного життя, буття, безперервності поколінь. З іншого боку пам'ятника можна побачити фігуру Кобзаря - виразника сили і духу українського народу.

Скульптура виконана в приємному світло-молочному кольорі, а п'єдестал зроблений з темно-вишневого мармуру. Вечорами і площа, і пам'ятник висвітлюються яскравими вогнями.

Недалеко від пам'ятника розташований Готель Центральний. У будівлі готелю також є кафе, конференц-зал.

Страница в каталоге гостиниц: Отель ”Центральный”

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Хмельницькому

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: