Рожеве (Лемурійськіє) озеро

Опис:

Херсонщина багата різними природними геотермальними і мінеральними джерелами. Одне з найдивовижніших місць тут - Рожеве озеро.

Розташоване воно поблизу с. Григорівка, Чаплинського району, в одній з бухт затоки Сиваш, на кордоні з АР Крим.

Вода в озері дуже солона і за свої властивостям наближена до вод Мертвого моря. А деякі стверджують, що концентрація солі в українському озері навіть більше, ніж в Мертвому морі (на 50г / літр води).

Лемурійськіє озеро багате різними мінералами, кислотами, вуглеводами, азотистими речовинами, солями, переважно хлористого магнію і калію, йодистого натрію, бромистого магнію. Саме ця рожева вода, взаємодіючи з грязями Сиваша, значно посилює їх якості.

Збагачена вода Рожевого озера широко застосовується в медицині. Її використовують для лікування неврологічних захворювань, дихальних органів, опорно-рухового апарату, сечо-статевої системи і шкірних покривів.

Крім того, бруду Рожевого (лемурійськіє) озера пройшли сертифікацію в Європейських країнах і пріеняются в деяких косметичних салонах Австрії і Німеччини.

Благодяря незвичайному кольору і красивим, навіть трохи космічним, пейзажам лемурійськіє озеро стає все більш популярним серед туристів і фотографів. Пейзажі цього місця вразили навіть редакторів знаменитого журналу National Geographic, і фото лемурійськіє озера прикрасили травневий випуск видання у 2020 році (фотограф - Самученко Євген).

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Херсоні

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: