Пам'ятник першим корабелам

Опис:

Пам'ятник першим корабелам у вигляді трищоглового парусного фрегата встановлено в 1972 році на Центральній набережній Херсона.

Згідно з історичними відомостями, по закінченню російсько-турецької війни, в 1778 р в гирлі Дніпра за указом імператриці Катерини II князь Потьомкін заснував Херсонську фортецю і суднобудівну верф з торговою гаванню. Тут через рік і почалося будівництво перших кораблів Чорноморського флоту.

Монумент з листової міді на гранітному постаменті встановлений на честь перших кораблів Чорноморського флоту, спущених зі стапелів місцевої адміралтейською верфі в 1783 році - 66-гарматного лінкора «Слава Катерини» і 50-гарматного фрегата «Георгій Побідоносець». Його висота сягає 15 метрів. Внизу розташований барельєф з фігурами кораблів і моряків. На іншій стороні постаменту - плита з рельєфним зображенням сучасних працівників і інженерів, херсонських суднобудівників.

Фрегат створений скульпторами В. Шкуропад, В. Потребенко і І. білява і архітекторами Ю. Тарасовим і І.Сікало.

Пам'ятник увічнює історичне місце - колиска Чорноморського флоту і його перших суднобудівників. Оригінальний за змістом і композиції пам'ятник органічно поєднується із сучасною набережній і кораблями Херсона.

Поруч з пам'ятником знаходиться Готель Фрегат, де гостей чекають 178 комфортабельних номерів різних категорій, ресторани, бари, конференц-зали. Пропонуються різні екскурсійні та туристичні програми, сауна, баня, басейн.

Страница в каталоге гостиниц: Гостиница Фрегат

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Херсоні

Інші пам'ятки поруч: