Музей Нестора Махно в Гуляйполі

Опис:

Гуляйполе в Запорізькій області - видатне місто, в якому розташований музей, що розповідає про його історію та його знаменитих уродженців. Одним з них був запорізький отаман і анархіст Нестор Махно.

Зараз музей має статус муніципального і називається Гуляйпільським краєзнавчим музеєм. Всього тут зібрано 9 експозицій з різних напрямків, а загальний фонд музею - понад 17 тисяч експонатів. Особливою популярністю у відвідувачів користується експозиція, що розповідає про запорозьке козацтво. На стендах представлені зразки раритетного вогнепальної і холодної зброї, портрети отаманів і гетьманів, прапори, а також макети реконструйованих судів. Також часто заходять в зали, де представлена ​​експозиція, присвячена періоду громадянської війни та діяльності Нестора Махно. Тут можна побачити особисті речі, фотографії, різноманітні схеми, карти і легендарна тачанка - винайдена махновцями рухома вогнева точка на кінній тязі.

Крім цього в музеї є експозиції, які розповідають про археологічні знахідки в Регіні, голодомор, побут селянського і міщанського житла, ремеслах Гуляйпільського краю, періоду Другої світової війни і сучасності.

Страница в каталоге предприятий: Гуляйпольский краеведческий музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Гуляй-Поле