Палац Орловських, Маліївці

Опис:

Палац Орловських (Малієвецький палац) розташований в селі Маліївці Дунаєвецького району Хмельницької області. Разом з палацом варто оглянути Малієвецький парк з рукотворним водоспадом.

Палац виконаний в стилі раннього французького класицизму, з елементами стилю класичних французьких резиденцій часів Людовика Чотирнадцятого. Особливу увагу привертають фігури чотирьох атлантів на першому поверсі будинку, які тримають на своїх плечах старовинну балюстраду. У деяких приміщеннях палацу залишилися ліпнина і панно.

Палац Орловських в селі Маліївці побудований в 1788 році для коронного надвірного мисливського Яна Онуфрія Орловського - фаворита останнього польського короля Станіслава Августа Понятовського. Цей палацовий парк був визнаний одним з кращих на Поділлі. Орловський перетворив Маліївці в свою постійну резиденцію і облаштував на території садиби каплицю, велику бібліотеку і один з найбільших нумізматичних кабінетів.

 У 1917 році колишній маєток Орловських було націоналізовано. Зараз в приміщенні палацу діє дитячий протитуберкульозний санаторій.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Дунаївцях

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: