Свято-Варварінський жіночий монастир

Опис:

Монастир кармеліток (зараз – Свято-Варварінський жіночий монастир) у місті Дубно Рівненської області у 1660 році заснувала Анастасія Чарнецька. Примітно, що костел був збудований раніше, ще в 1630 році, а монастирські будівлі, які з'єднувалися з костелом бічними фасадами, завершили в 1686 р. Монастир був розташований у північній частині міста (1 км від Дубенського замку) і належав католицькому чернечому ордену кармеліток.

Костел належить до стилю раннього бароко, його південний фасад завершувався трикутним фронтоном, який нещодавно знесли. Келії знаходяться в корпусі, який має форму літери Г. Будівля є двоповерховою, уздовж фронтального фасаду проходить крита арка-галерея, а головний вхід оформлений барочним порталом. На території монастиря розташовувався сад, город та пасовища.

На сьогоднішній день монастир кармеліток у Дубні є чинним Свято-Варваринським жіночим монастирем, належить до єпархії Української православної церкви Київського патріархату та належить до пам'яток архітектури національного значення.

Страница в каталоге предприятий: Свято-Варваринский женский монастырь

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Дубно

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: