Палац графа Бадені, Коропець

Опис:

Палац графа Казимира Бадені у селищі Коропець Тернопільської області був перебудований з колишньої фортеці графом Станіславом Мартіном Бадені у 1893 – 1906 р. Палац виконаний у класичному архітектурному стилі з поєднанням віденського ренесансу (класично-синкретичному стилі). Маєток розташований у східній частині старого центру містечка, за 500 м від церкви Святого Миколая та будинку культури. 

Будівлю палацу Бадені прикрашають розкішні ліпні геральдичні атрибути. Особливо вражає використання кольорової деревини для панелей на стінах та паркету. В оздобленні двоповерхового палацу присутні різні барельєфи та елементи декору. Досить оригінально виглядає високий купол, який увінчує бальну залу. Інтер'єр палацу прикрашений мистецьким використанням кольорової деревини.

Палац сильно постраждав у період Першої світової війни, у той час були зірвані його вікна і двері, зі всіх стін було знято портрети. Пізніше, у міжвоєнний період палац було відновлено майже у первісному вигляді. Біля палацу зростав ландшафтний парк, що займав територію біля 20га.

До нашого часу дожили лише деякі елементи внутрішнього оздоблення будівлі. Не збереглися портрети польських королів, які у три ряди прикрашали верхню частину стіни овальної бальної зали, хоча збереглися панелі з темного дуба.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Чорткові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: