Чернівецький ботанічний сад

Опис:

Чернівецький ботанічний сад - природна територія загальнодержавного значення, що охороняється в Україні. Площа ботанічного саду складає 3,5 га. Він належить до наукових підрозділів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Він був закладений у 1877 році згідно з указом австрійського міністерства освіти. Процес створення ботанічного саду розтягнувся на 11 років.

У плануванні ботанічного саду є елементи ландшафтного стилю. У саду є низькі стрижені бордюри, створені із вічнозеленого самшиту. Стежки прокладені чіткими лініями, сформовані квіткові клумби. Були сформовані експозиції, що мали географічний характер, висаджувалися види рослин зі Східної Азії, Північної Америки та Південної Європи.

Формування ботанічного саду як наукового центру відбувалося 1880-1890 роках. З 1918 року на території ботсаду почалася культивація рослин, поширених на території Буковини. Об'єктом природоохоронного фонду ботанічний сад став 1983 року. У XXI столітті колекція інтродукованих рослин досягла кількості 1500 видів. Щороку ботанічний сад поповнюється насінням із різних країн.

Страница в каталоге предприятий: Ботанический сад Черновицкого национального университета имени Юрия Федьковича

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернівцях

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: